Ria van Doorn Beautyblog Acne behandeling

Acne tijdig behandelen kan littekens voorkomen.

Het begint meestal in de puberteit en is vaak erfelijk bepaald maar zowel jongeren als ouderen kunnen hier last van krijgen. Er bestaan veel verschillende oorzaken en soorten Acne en daarom zijn er verschillende behandelings-methoden mogelijk.

Het ontstaat door een combinatie van verschillende processen; zowel hormonale veranderingen in het lichaam, een onbalans in het Microbioom van de huid en een abnonomale verhoorning van de huid zorgen ervoor dat de poriën/ haarzakjes in de huid verstoppen en er ontstekingen kunnen ontstaan.

Acne: persoonlijk behandelplan

Één behandeling die voor iedereen succesvol is, is er niet, de behandelwijze is dus heel persoonlijk. Het voornaamste is en blijft dat de huid goed uitgereinigd moet worden. Afhankelijk van de ernst van de Acne wordt, in overleg met jou een behandelschema besproken en opgesteld.

Wat mag je verwachten

Een behandelingskuur levert een positieve bijdrage aan een rustiger, egaler huidbeeld. Dus een vermindering van comedonen, puistjes en kleinere ontstekingen. Dat zorgt er voor dat de huid sneller zal herstellen en vooral dat littekens in de huid kunnen worden voorkomen.

Samenwerking met huisarts of dermatoloog

Zelfs de lichtste vorm van Acne vereist dikwijls langdurige aandacht en zal niet van de ene op de andere dag genezen zijn. Je huidconditie kunnen we enorm verbeteren door een combinatie van:

  • Lifestyle advies
  • De juiste thuisverzorging
  • Behandelingen in de salon
  • Eventuele samenwerking met je Huisarts of Dermatoloog

Door mijn Acne-specialisatie en de ANBOS nascholingen blijf ik altijd “Up to Date”. De behandelingen kunnen, afhankelijk van je zorgverzekering vergoed worden door je zorgverzekeraar.

Verzorging thuis

Voor een optimaal resultaat is het van belang dat, de behandelingen in de salon en de verzorging voor thuis op elkaar aansluiten en aanvullen.
Natuurlijk krijg je advies welke verzorgingsproducten het beste bij je huid en het huidprobleem passen.

Alle Acne-producten zijn erop gericht om:

  • De huid te kalmeren
  • De talgproductie te reguleren
  • Verstoppingen van de poriën te verminderen
  • Nieuwe ontstekingen te voorkomen

De verzorging in de salon en de verzorging thuis horen bij elkaar als Yin & Yang.

Lees ook nog even verder bij mijn Acnetips om Acne te verminderen en wat Ultrasone geluidsgolven kunnen doen.