Ria van Doorn Beautyblog Zonnetips

Versnelde huidveroudering zoals: rimpels, pigmentvlekken en verslapping wordt voor 80% door zonnebeschadiging veroorzaakt. 

Als we ouder worden zorgt de straling van de zon namelijk voor kleine foutjes in de DNA structuur van de huid bij het ontstaan van nieuwe huidcellen. Zonneschade sluipt heel geleidelijk je huid in en ontstaat voortijdig bij te veel zon en verbranding van de huid.

Ook al lijken die heerlijke zonnestralen in de lente zo onschuldig het is juist dan van belang om de huid extra goed te beschermen. Uit onderzoek blijkt dat veel mensen verbranden omdat ze de kracht van de zon onderschatten en dat staat los van de temperatuur.

ZON BEWUST MET DEZE ZONNETIPS:

  • Koop elk jaar een verse tube zonnebrandcrème. Onder invloed van warmte en licht verminderd de stabiliteit van elk product en dus ook van de zonnefilter in de crème.
  • Geen enkel zonnefilter beschermt 100%. Een hoge SPF (Sun Protection Factor) zorgt er voor dat je iets langer in de zon kan blijven, mits je jezelf goed insmeert.
  • Begin de dag met een goede zonnebrandcrème i.p.v. een dagcrème als basisverzorging voor je gezicht. Vooral als je de hele dag buiten bent.
  • Smeer royaal. Gebleken is dat mensen te weinig zonnebrand gebruiken.
  • Laat je huid geleidelijk aan de zon wennen en gebruik minimaal SPF 30.
  • Het is echt een fabel dat je met één keer smeren een hele dag beschermd bent. Je moet een zonnebrandcrème altijd vaker aanbrengen.
  • Waterproof producten bestaan niet, dus na het zwemmen altijd weer insmeren.
  • Ga liever niet onder de zonnebank. Een deel van de schade is al aan gericht voordat je bruin wordt. Wil je toch snel een bruin kleurtje, gebruik dan een zelf bruinende crème.

WIL JE GENIETEN VAN DE ZON

De BABOR zonnebrandcrème heeft de SPF beschermingsfactor gecombineerd met anti-oxidanten zoals vitamine C & E. Deze vitamine zorgen dat je extra goed beschermd bent tegen voortijdige huidveroudering en dat de huidbarrière intact blijft.

TIP: Neem na een zonvakantie eens een Microdermabrasie behandeling om eventueel je droge, vale huid weer op te frissen en mogelijke zonneschade in de huid op te ruimen.