Ria van Doorn Beautyblog Zonnetips

 

Versnelde huidveroudering zoals: rimpels, pigmentvlekken en verslapping wordt voor 80% door zonneschade veroorzaakt. 

Ook al lijken die heerlijke zonnestralen in de lente zo onschuldig het is altijd van belang om je huid goed te beschermen. Als we ouder worden zorgt de straling van de zon voor kleine foutjes in de DNA structuur van je huid, dit noemen we zonneschade. Van deze zonneschade merk je aanvankelijk niets maar het sluipt heel geleidelijk je huid in. Uit onderzoek blijkt dat veel mensen de kracht van de zon onderschat en te weinig smeer met een SPF (Sun Protection Factor).

ZON BEWUST MET DEZE ZONNETIPS:

  • Koop elk jaar een verse tube zonnebrandcrème. Onder invloed van warmte en licht verminderd de stabiliteit van elk product en dus ook van de zonnefilter in de crème.
  • Geen enkel zonnefilter beschermt 100%. Een hoge SPF zorgt er voor dat je iets langer in de zon kan blijven, mits je jezelf goed insmeert.
  • Begin de zomerdag met een goede zonnebrandcrème i.p.v. een dagcrème als basisverzorging voor je gezicht.
  • Smeer royaal. Gebleken is dat veel mensen te weinig zonnebrand gebruiken.
  • Laat je huid geleidelijk aan de zon wennen en gebruik minimaal SPF 30.
  • Het is echt een fabel dat je met één keer smeren een hele dag beschermd bent. Je moet een zonnebrandcrème altijd vaker aanbrengen als je veel buiten bent.
  • Waterproof zonneproducten bestaan niet, dus na het zwemmen altijd weer insmeren.
  • Ga niet onder de zonnebank. Een deel van de zonneschade in je huid is al aan gericht voordat je bruin bent. Wil je toch snel een bruin kleurtje, gebruik dan een zelf bruinende crème.

GENIET MAAR ZON MET MATE

De BABOR zonnebrandcrèmes hebben de SPF beschermingsfactor gecombineerd met antioxidanten zoals vitamine C & E. Deze vitamines zorgen dat je extra goed beschermd bent tegen voortijdige huidveroudering en dat je huidbarrière intact blijft.

TIP: Neem na je zonvakantie een Microdermabrasie behandeling om je droge, vale huid op te frissen en om de zonneschade in je huid te herstellen.