Ria van Doorn Beauty blog Reinigen

Reinigen van de huid is één van de belangrijkste onderdelen van huidverzorging.

Reinigen verkleint de kans op puistjes

Gedurende de dag stapelen talg, zweet, dode huidcellen en overig vuil zich op. Maak je deze verontreiniging dagelijks niet goed schoon, dan kan je gezichtshuid er uiteindelijk dof en onregelmatig uit gaan zien. De poriën kunnen verstoppen en het vergroot de kans op het krijgen van comedonen (mee-eters) en puistjes.

Een salonbehandeling verbetert de structuur van de huid

Iedereen wenst natuurlijk een gezonde, egale huid met een frisse uitstraling. Doe daarom regelmatig een professionele reiniging in de salon. Een reiniging in de salon gaat veel dieper dan een gezichtsreiniging thuis en draagt bij aan een mooi, egaal huidbeeld.

Producten werken beter op een schone huid

Op een goed gereinigde huid kunnen de actieve werkstoffen in bijvoorbeeld een crème, masker of ampul ook beter inwerken. Reinigen met enkel water is niet voldoende. Het water lost de verontreinigende vetdeeltjes die op de huid zitten niet op en de meeste cleansers werkt weer uitdrogend.

De ideale cleanser reinigt de huid intens, zonder de natuurlijke barrièrefunctie die de huid heeft aan te tasten of uit te drogen. Milde cleansers zonder irriterende stoffen zijn vreemd genoeg schaars. Kies een milde cleanser die in wateroplosbaar is (die af te spoelen is) en geen trekkerig gevoel geeft.

Wat is nu een ideale cleanser?

De BABOR “HY-Öl & Phytoactive” is een unieke 2 fase dieptereiniging die wel zeer mild is voor de huid. En kies bij de HY-Öl de Phytoactive die bij jou huidtype past.
Ook de “Doctor BABOR Ultimate Repair Cleanser” is zo’n goede reiniger die de huidbarrière in tact laat.

Wil je thuis je gezicht intens reinigen, gebruik dan 1 á 2 keer in de week een milde Peeling of de “Sonic Cleansing Brush“. Dit borstelapparaat reinigt dieper dan een reiniging met wattenschijfjes. De zachte, natte borstelhaartjes van het apparaat trillen in combinatie met een cleanser de huid extra schoon. Nadien zal je huid lekker glad en zuiver aanvoelen, net zoals na een professionele reiniging in de salon.

Deze Cleansing Brush werkt op een batterij, is waterdicht en is verkrijgbaar voor € 39,50.