Ria van Doorn Beauty blog Reinigen

Reinigen van de huid is één van de belangrijkste onderdelen van huidverzorging.

Reinigen verkleint de kans op puistjes

Gedurende de hele dag stapelen talg, zweet, dode huidcellen en overig vuil zich op je huid op. Maak je deze verontreiniging dagelijks niet goed schoon, dan zal je gezichtshuid er uiteindelijk dof en onregelmatig uit gaan zien. Je poriën kunnen verstoppen en het vergroot de kans op het krijgen van comedonen en puistjes.

Een peeling verbetert de structuur van de huid

Iedereen wenst natuurlijk een gezonde, egale huid met een frisse uitstraling. Doe daarom regelmatig een professionele reiniging in de salon. Een reiniging in de salon gaat veel dieper dan een gezichtsreiniging thuis en draagt bij aan een mooi, egaal huidbeeld.

Producten werken beter op een schone huid

Op een schone huid kunnen de actieve werkstoffen in bijvoorbeeld een crème, masker of ampul beter inwerken. Reinigen met enkel water is niet voldoende. Het water lost de verontreinigende vetdeeltjes die op de huid zitten niet op en de meeste cleansers werken weer uitdrogend.

De goede cleanser reinigt de huid intens, zonder de natuurlijke barrièrefunctie die de huid heeft aan te tasten of uit te drogen. Milde cleansers zonder irriterende stoffen zijn vreemd genoeg schaars. Kies bewust voor een milde cleanser die na het reinigen geen trekkerig gevoel veroorzaakt.

Wat is nu een ideale cleanser?

De “BABOR “HY-Öl & Phytoactive” is een unieke 2 fase dieptereiniging die zeer mild is en de huidbariëre in tact laat, of de “Doctor BABOR Ultimate Repair Cleanser”

Wil je ook thuis je gezicht intens reinigen? Gebruik dan 1 á 2 keer in de week een milde Peeling of de “Sonic Cleansing Brush“. Dit borstelapparaat reinigt dieper dan een reiniging met wattenschijfjes. De borstelhaartjes van het apparaat trillen de huid super schoon waardoor je huid extra glad en zuiver aanvoelen. Deze Cleansing Brush werkt op een batterij, is waterdicht en is in de salon verkrijgbaar voor € 39,50.